.
 Rantakankaan Saha
    Isoaavantie 6, 96300 Rovaniemi
kelo ja tuppilauta

Kelot ja kelotuppilauta

Myymme keloa sekä kelosta sahattua tuppilautaa että kelon harmaata pintaa eli kelomalakaa. Sahattuna kelo on kaunis materiaali sen punertavan pinnan ja harmaan reunan ansiosta. Sahattu kelo sopii sisustus materiaaliksi vaikka loma-asuntoihin ja myymälätiloihin. Se sopii kalusteisiin, myyntipöytiin ja -telineisiin. Enimmäkseen sitä käytetään sisustuksessa seinä- ja kattomateriaalina. Ulkona yleisimpiä kohteita ovat laavujen, kotien ja erämökkien seinälaudoitukset. Meidän varastoitavat tuppilautojen paksuudet ovat 22 mm ja 50 mm.

 

 Kelolauta

Varastoimme kelolautaa tuppeensahattuna vahvuuksia 22 mm ja 50 mm. Leveys vaihtelee välillä 150- 300 mm välillä. Varastoitu lauta on sahapinnalla. Höylätty- ja kantattu kelolauta sekä muut vahvuudet toimitamme tilauksesta.


Kelon pintalauta

Kelon harmaata pintalautaa voi käyttää mm. liikkeiden myyntikalusteissa, seinä- ja kattoverhoiluissa, rakennuksen listoituksissa, ovi-ja ikkunanpieli laudoituksissa niin ulko- että sisäkäytössä. Varastossamme olevan tuotteen vahvuus on n. 50 mm ja leveys vaihtelee 100-200 mm välillä.
Pintalauta on varastostamme loppu toistaiseksi.

Laatu

Kelotuotteilla ei ole varsinaista laatukriteerejä. Myymämme kelolaudat on kuitenkin lajiteltu niin, että niistä syntyy kaunis ja laadukas jälki. Kelolaudoille on kuitenkin sallittava satunnaiset pienet vikanaisuudet varsinkin oksien ja halkeamien suhteen. Kelo on vanhaa pystyyn kuivunutta puuta ja siinä näkyy hyvin usein selviä halkeamia. Toisaalta juuri nämä halkeamat antavat kelolle sen vanhan ja arvokkaan ulkonäön. Myymme myös lajittelun tuloksena syntynyttä 2-laadun kelolautaa. Sitä kertyy kuitenkin rajoitetussa määrin.
Asiantunteva puukauppias


.