.
 Rantakankaan Saha
    Isoaavantie 6, 96300 Rovaniemi

Painekyllästetty puu eli kestopuuPainekyllästetty sahattu puutavara

painekyllästetty  sahatavara


Painekyllästetty höylätty puutavara
painekyllästetty höylätavara

Painekyllästetyssä puussa suoja-aine on tunkeutunut koko pintapuukerroksen läpi. Luonnostaan lahonkestävään sydänpuuhun kyllästysaine tunkeutuu vain joidenkin millimetrien syvyydeltä. Painekyllästetty puu kestää 3-5 kertaa kauemmin kuin kyllästämätön puu.

A-luokan kyllästettyä puuta käytetään suoraan maa- tai vesikosketukseen tulevissa rakenteissa (esim. tukirakenteet, rungot, perustukset). AB-luokan painekyllästetty puu on tarkoitettu maanpinnan yläpuolisiin, säälle alttiisiin rakenteisiin (esim. terassien kansilaudat, aitalaudoitukset, pihakalusteet).

Kyllästetty puu on kierrätettävä tuote. Käytöstä poistettua kyllästettyä puuta ei saa polttaa kotitulisijoissa, vaan se tulee toimittaa puutavaraliikkeiden tai jätelaitosten keräyslavoille. Kyllästetty puu hyödynnetään energiaksi.

Kyllästetyn puutavaran yleisimmät pituudet vaihtelevat 300 mm:n jaolla 2,7... 5,4 m.

Huom. Tämä taulukko on yleinen standardikokojen luettelo. Kaikkia kokoja ei ole mahdollista saada kauttamme. Tarkempi luettelo varastoitavista tuotteista löytyy hinnasto-sivustoltamme. Ota yhteyttä ja kysy lisää.
 

Paluu edelliselle sivulle.

Asiantunteva puukauppias

.